Акция на активисти от организацията Последно поколение“ за опазване на климата

...
Акция на активисти от организацията Последно поколение“ за опазване на климата
Коментари Харесай

Блокада в центъра на Виена. Активисти поставиха искания

Акция на активисти от организацията „ Последно потомство “ за запазване на климата блокираха през днешния ден централния виенски бул. пред Виенската опера. Акцията продължи 1000 секунди.

„ Днес протестираме 1000 секунди, защото от 1000 дни няма закон за отбрана на климата “, оповестиха деятелите в обществените мрежи и откакто отброиха тъкмо секундите, прекратиха необявената обсада. „ Няма да приемем обстоятелството, че държавното управление не извършва личната си стратегия “, написаха в " Екс " (бившия " Tуитър " ) представителите на „ Последно потомство “. Не се стигна до арести, протестиращите не се бяха залепили за пътното платно по време на седящия митинг и се разотидоха след довеждане докрай на акцията.
-->
На друго централно място - пред постройката на Народното събрание, няколко природозащитни организации организираха обща акция. Сред тях са „ Глобал 2000 “, „ Фрайдейс фор фючър “, настояващи за упорит и ефикасен закон за отбрана на климата, който да обезпечи на Австрия реализиране на задачата за климатичен неутралитет до 2040 година и отбрана от наказателни заплащания в размер на милиарди за неизпълнени политически цели. „ 1000 дни без закон за отбрана на климата  са мъчителна последица от безконечното блокиране и бавене на австрийската политика за климата “, се споделя в известие за пресата, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР